15 Mayıs 2017 Pazartesi

TEOG Mazeret Sınavı Ne zaman yapılacak

TEOG sınavının 1. ve 2. oturumu Nisan ayında gerçekleşti. Sonuçların ne zaman açıklanacağı kadar, sınava girmeyen öğrenciler için yapılacak olan TEOG mazeret sınav tarihide merakla bekleniyordu.

Öğrenciler, veliler ve öğretmenler büyük emekler harcayarak 2017 yılı TEOG sınavını tamamladı. Şimdi sırada sonuçların açıklanması ve tercih işlemleri var. Fakat TEOG sınavına giremeyen öğrenciler için MEB tarafından mazeret sınavı yapılacak ve öğrenciler bu sınavın ne zaman yapılacağını bilmiyorlardı.

TEOG MAZERET SINAV TARİHİ AÇIKLANDI.

MEB tarafından açıklanan tarihlere göre, TEOG mazeret sınavı 20-21 Mayıs 2017 tarihlerinde yine iki oturum şeklinde yapılacak. Öğrenciler yine sırası ile (Türkçe-Matematik-Din Kültürü) ve (Fen Bilgisi-İnkılap-İngilizce) sınavlarına girip ter dökecekler. Bu sınavın konu dağılımı ve soru tarzı geçtiğimiz ay yapılan sınava benzerlik gösterecek. Bu yüzden öğrencilerin yapabileceği en güzel şey bu senenin ve geçen senenin çıkmış sorularını ve mazeret sınavlarını kontrol etmek olacaktır.

TERCİH ve NAKİL İŞLEMLERİ NE ZAMAN?

Bakanlığın açıklamalarına göre Haziran ayında sonuçlar açıklanacak. Adaylar Temmuz gibi tercih işlemlerine başlayacak. İyi bir Lise ile geleceğine emin adımlarla ilerlemek isteyen öğrencilerin bu süreçte çok dikkatli olmaları gerekiyor. Yanlış tercihler bunca yılın emeğini yok etmeye yeter ve artar. Bu yüzden öğrencilerin ve velilerin sınav kadar önemli olan tercih sürecinde öğretmenlerin tavsiyelerine kulak vermeleri önem arz ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder