16 Mayıs 2017 Salı

2017 KPSS Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sonuçları ne zaman açıklanacak?

Öğretmen adayları koca bir yıl hazırlandılar ve kpss sınavından puanlar aldılar. Daha sonra girdikleri mülakat sonuçlarının ne zaman açıklanacağını öğrenmelerine ise çok az bir zaman kaldı.

Yeni sisteme göre öğretmen adayları güvenlik soruşturması nedeniyle büyük illerde kurulan komisyonlarca mülakata alınıyorlar ve bazı soruları cevaplamaları gerekiyor.  Daha sonra ise KPSS puanlarına göre değil, mülakattan alacakları puanlara göre atamaları gerçekleşiyor. Yeni sisteme göre mülakat puanları kpss p121 puanın +5 fazlası veya -5 eksiği olacak.

KPSS Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sonuçları Sorgulama
Alınan bilgilere göre mülakat sonuçları yarın 17/05/2017 çarşamba günü açıklanacak. Öğretmenler mülakattan aldıkları puana göre sıralanacak ve yine bu puana göre tercih yapacaklar. Geçmiş senelerin aksine mülakat puanıyla atanmak öğretmen adaylarının canını sıksa da OHAL ve çıkan KHK'lar neticesinde sonuç değişmiyor.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT SONUÇLARINI NEREDEN ÖĞRENEBİLİRİM?
Mülakat sonuçları bakanlık websitesi tarafından yayınlanacak. Adaylar TC kimlik numaralarını girerek mülakat puanlarını öğrenecekler ve kısa bir süre sonra da tercih yapacaklar. Sözleşmeli öğretmenlik (çakılı öğretmenlik) modeline göre adaylar tercih yaptıkları ilde 4+2 yıl çakılı kalacaklar ve hiç bir suretle tayin veya görevlendirme alamayacaklar.

2017 KPSS Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarını öğrenebilmek için TIKLAYINIZ.

Eş Durumu alamayan Öğretmenler Rahatsız
Yeni düzenleme ile öğretmenler hiç bir şekilde mazeret gösterip eş durumu alamıyorlar. Bu yüzden sosyal medya ve  diğer platformlarda mücadele eden adaylar ya sözleşmeli öğretmenliğin kökten kalkmasını ya da eş durumunda biraz esneklik yapılmasını arzuluyorlar.

Kaynak: sinavegitimi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder