1 Temmuz 2017 Cumartesi

LYS Sonuçları Hangi Gün Açıklanır?

Zorlu bir YGS-LYS maratonunun ardından iyi bir üniversitenin iyi bir  programına yerleşmek isteyen adaylar son virajı bekliyor.

Liseyi bitirip üniversiteye gitmek isteyen öğrenciler LYS Sonuçlarının açıklanacağı günü iple çekiyor. Sonuçların açıklanmasının hemen ardından üniversite tercih süreci ile karşı karşıya kalacak öğrencilere özellikle okul rehber öğretmenlerin yardımları hayati önem taşıyor.

Mücadeleyle geçen lise hayatının ardından öğrenciler lise boyunca edindikleri bilgileri YGS ve LYS sınavları ile ölçtüler. Bu sınavların sonuçları ve okul başarılarının ortalamaları ile elde edilecek puanlarla üniversiteye yerleşecek olan öğrenciler üniversitelerin taban puanları ile sıralamalarını incelemeye başladı bile.

2017 LYS SONUÇLARI HANGİ GÜN AÇIKLANACAK?

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçları 11 Temmuz Salı günü (2017) açıklanacak. Üniversite tercihlerinin hangi gün başlayacağı ise henüz netlik kazanmadı. ÖSYM tarafından yapılan kesin bir açıklama olmazken uzmanlar temmuz sonlarına doğru tercih ekranının açılacağının bilgisini veriyor.

Üniversite kayıt işlemlerinin ise Ağustos ayında ön-kayıt şeklinde başlayacağını tahmin ediyoruz.

ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE
Geçtiğimiz senelerde öğrenciler tercih yaparken büyük yanılgılara düştüler. Özellikle puanlarını ve üniversitenin ilgili programının taban puanlarını baz alan öğrenciler istedikleri bölümlere yerleşemediler.Çünkü sınavın zorluğu veya kolaylığı doğrultusunda puanlar her sene farklılık gösterebiliyor. Bu yüzden üniversite adaylarının sıralama bazlı bir hesap yapmasında yarar var. İstedikleri üniversitenin istedikleri bölümünün geçmiş yıllara ait sıralamalarını kendi sıralamaları ile karşılaştıran öğrenciler tercih sürecinde bir adım öne geçmiş olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder