1 Temmuz 2017 Cumartesi

Ehliyet Sınavında Yeni Düzenleme ve Yeni Sorular

Milli Eğitim Bakanlığı ehliyet sınavlarının yapılmasında yeni bir düzenlemeye gitti ve soru havuzunu genişletti. Ayrıca güncel eğitim yöntemlerinden de yararlanıldığını belirten bakanlık çıkmış soruların tekrar çıkma ihtimalinin düştüğünü belirtti.

Yeni hazırlanan ehliyet sınavı soruları ile Milli Eğitim bünyesinde bulunan soru havuzundaki soruların sayısı yaklaşık olarak 3.250'ye kadar arttırıldı. Ayrıca görsel ve şekilsel sorularında sorulacağı yeni sınav sistemi ile beraber adayların daha önce karşılaştıkları sorular ile tekrar karşılaşmalarının önüne geçmek isteniyor.

Yeni Ehliyet Sınav Soruları

İlki Temmuz ayında yapılacak olan 2017 Yeni Ehliyet Sınav soruları ile adaylar karşılaşacak. Bu sınavda başarılı olabilmek için toplam olarak 100 puan üzerinden 70 puan almak zorunlu ya da 50 sorudan 35 tanesine doğru cevap vermek. Yanlış doğruyu götürmezken sınavın zorluğunda herhangi bir değişiklik olmayacak. Bölümlere ayrılan sınav soruları yine aynı olacak..

Sınavda çıkacak soru bölümleri; Trafik ve İlk Yardım, Motor, Trafik Kural Bilgisi, Trafik Adabı

Sınavlar E-Sınav olarak yapılacak
Pilot uygulamaların ardından Milli Eğitim Bakanlığı bundan sonraki sınavların e-sınav yani bilgisayar merkezli bir sınav olacağını duyurdu. Sınav merkezinde Bilgisayar alt yapısı olan binalarda sınavlara girilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda 2017 Ehliyet Sınav Tarihleri Şubat, Mayıs, Temmuz, Ekim ve Aralık ayları ile toplamda 5 kere yapılacak.

Ehliyet Sınav Ücretleri
Geçtiğimiz yıllardaki gibi olması durumunda yazılı sınavın 60 TL, direksiyon sınavının ise 75 Türk Lirası olması bekleniyor. Sürücü kursuna yaklaşık olarak 600 TL ödenecek ve Ehliyet Belgesini almak için de harçların toplamı 600 Türk Lirasını bulacak.

Ehliyet Sınavında Yeni Dönem
İlki bu ay yapılacak olan yeni dönemle beraber sürücü adaylarına görsel ve şekilli sorularda sorulacak. Ayrıca engelli bireyler içinde kolaylık sağlayacak bu sistem ile beraber insan hatasının en asgariye düşürülmesi amaçlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder